UPDATE Geen Impala activiteiten tot en met dinsdag 28 april

Home/Nieuws/UPDATE Geen Impala activiteiten tot en met dinsdag 28 april

Beste leden, ouders en verzorgers,

 

Wat zitten wij met z’n allen in een bijzondere tijd. Het is best lastig om alle maatregelen een plekje te geven in ons dagelijks leven. Vooral als niet te overzien is hoelang dit nodig zal zijn. We doen het omdat het moet. En zullen dit met elkaar vol moeten houden.

Wij Nederlanders zijn een sportief en actief volk en moeten nu op de rem. Maar stilzitten zit ons niet in het bloed. Het is dan ook leuk om te zien welke initiatieven er allemaal voorbij komen om iedereen in beweging te houden.

Waar de scholen in de tussentijd via digitale communicatiemiddelen de lessen in aangepaste vorm kunnen voortzetten, is dat voor sportverenigingen een stuk lastiger. Voor Impala betekent de crisis op dit moment dat we in ieder geval tot en met 28 april gesloten zijn en geen fysieke lessen kunnen geven. Hoe het er na die datum uitgaat zien kunnen ook wij nu nog niet overzien. We kunnen ons voorstellen dat dit bij jullie de volgende vragen oproept.

Als er geen lessen zijn, hoef ik dan ook geen contributie te betalen?

Als vereniging vormen de salarissen van onze trainers de grootste kostenpost. Omdat we de trainers sinds 15 maart nauwelijks nog werk kunnen bieden zullen we een beroep proberen te doen op de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid. In hoeverre dat lukt moeten we afwachten. We moeten in ieder geval de salarissen voorlopig gewoon uitbetalen. Daarnaast loopt de huur van de accommodaties, de aflossing van de lening op materiaal en de afdracht die we per lid moeten doen aan sportbond KNGU ook gewoon door. We zien ons op dit moment dan ook genoodzaakt om op 15 april de normale contributie te incasseren. We hopen dat we mogen rekenen op jullie begrip hiervoor. Over enkele weken zal duidelijk worden wat de NOW voor onze financiën kan betekenen. Op dat moment gaan we meteen kijken of, en zo ja, hoe wij later in het seizoen de leden compensatie kunnen bieden voor door de coronacrisis gemiste lessen.

Kan ik opzeggen?

Wij hopen natuurlijk dat u niet wilt opzeggen en dat u ons wilt blijven steunen. Maar soms willen kinderen ook eens kijken bij andere sporten dat is heel normaal. Op dit moment kunt u opzeggen per 1 juli 2020. Wij houden ons voorlopig aan onze statuten. Opzeggen dient dan gedaan worden voor 31 mei via de website: www.gvimpala.nl/opzeggen .

Wanneer starten de lessen weer?

De lessen zullen starten zodra er toestemming komt vanuit de overheid. Wel in acht genomen dat dit op een veilige manier mogelijk is. Momenteel is er in het Sportcentrum Buiningpark een speciale huisartsenpost ingericht voor Corona patiënten in Leusden. Wij hebben hier goed overleg over met de gemeente. Alles wordt goed gedesinfecteerd. Wij hebben de gemeente aangegeven dat wij alleen de turnhal weer in willen als dit volkomen veilig is. Mocht de mogelijk start datum eerder liggen, dan dat dit gegarandeerd wordt, kunnen wij gelukkig uitwijken naar andere zalen voor onze lessen. Wij willen natuurlijk zo snel mogelijk weer onze lessen hervatten!

Kan ik thuis iets doen om een beetje in beweging te blijven en met mijn sport bezig te zijn?

Jazeker! Via facebook en Instagram geven wijzelf ook elke dag een leuke uitdaging via onze Impala Challenge. En ook hebben wij op onze website onder ImpalaMoves (KLIK HIER voor de pagina) diverse oefeningen gezet om in vorm te blijven. Leuk voor kinderen en volwassenen!

Gaan mijn wedstrijden nog door?

Aanvankelijk kondigde de KNGU aan te zullen kijken of wedstrijden die noodgedwongen moesten worden afgelast later in het seizoen konden worden ingehaald. Maar inmiddels hebben zij laten weten dat er nog maar één ding opzat: het hele verdere wedstrijdseizoen annuleren… Lees hier het nieuwsbericht op Dutchgymnastics.nl.

Kan ik iets doen voor de vereniging?

Nu er geen fysieke lessen zijn zullen we af moeten wachten. We zorgen op de achtergrond dat de vereniging zo snel mogelijk open kan als dit mogelijk is. Mocht uzelf leuke ideeën hebben wat wij kunnen doen, vervangende activiteiten, nu of straks als we weer open zijn, dan horen wij dat graag (verenigingsmanager@gvimpala.nl).

We hopen dat u ons in deze tijd blijft steunen en dat we elkaar zodra het kan allemaal weer zien in goede gezondheid. We hopen van harte dat jullie en jullie naasten allemaal nog gezond zijn en blijven. En mocht dat niet het geval zijn: dan heel veel sterkte en beterschap gewenst.

We hopen dat jullie met deze informatie voorlopig even vooruit kunnen. Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn in wat de coronacrisis betekent voor sporten bij Impala ontvangen jullie daarover bericht.

Met sportieve groet,

Mede namens het bestuur van Gymnastiekvereniging Impala,

 

Marjolein de Vries

Verenigingsmanager

Gymnastiekvereniging Impala

2020-04-03T15:49:58+01:00 03/04/2020|Categories: Nieuws|