Geslaagd NK turnen – Jenno Brouwer naar 1/2 finale

Home/Nieuws/Geslaagd NK turnen – Jenno Brouwer naar 1/2 finale

Op 8 en 9 april organiseerde GV Impala het NK turnen heren. Er werd op verschillende niveaus gestreden om een plaats in de halve finale of een kwalificatie voor de finale. Daarnaast was er een oefeninterland voor het EK tussen Nederland en België waarvoor op zaterdag tevens het eredivisie team naar Leusden kwam. Met een bezoekersaantal van ruim 800 mensen en complimenten van zowel publiek, sporters als KNGU was dit een zeer geslaagd evenement. GV Impala bedankt dan ook al haar vrijwilligers en sponsoren die dit evenement mogelijk hebben gemaakt.

De twee hoogtepunten op zaterdag waren dus de eerder genoemde oefeninterland en de wedstrijd van de Leusdense Jenno Brouwer. Tijdens de eredivisie wedstrijd zagen we onder andere Casimir Schmidt en Michel Bletterman op alle toestellen in actie komen. Daarnaast waren er de toestelspecialisten. Op alle toestellen waren schitterende oefeningen te zien waar het publiek zichtbaar en hoorbaar van genoot. In het publiek waren ook Yuri van Gelder en Bart Deurloo aanwezig die hun teamgenoten ook duidelijk aanmoedigden wanneer er veel kracht en doorzettingsvermogen gevraagd werd. Natuurlijk bleven deze sporthelden niet onopgemerkt en werden er vele foto’s met hen gemaakt.

Jenno’s wedstrijd was aansluitend aan de eredivisie. Hij turnde een mooie thuiswedstrijd met op alle toestellen scores tussen de 10.45 en 11.25 punten, waardoor hij met een totaalscore van 64.30 een verdiende 6e plaats behaalde en zich plaatste voor de halve finales in Hoofddorp op 6 mei. Extra trots was hij op zijn score bij voltige, een 10.80, wat ongekend hoog is. Of hij gemerkt heeft dat hij een thuiswedstrijd turnde met veel publiek? “Tijdens de wedstrijd ben ik erg gefocust, dan merk ik dat niet zo. Maar toen mijn naam genoemd werd omdat ik me gekwalificeerd had, hoorde ik luid gejuich van het publiek”.

GV Impala kijkt terug op een zowel organisatorisch als sportief succesvol verlopen NK. Impala hoopt in de toekomst vaker dergelijke evenementen te mogen organiseren in haar eigen turnhal of naastgelegen sporthal.

2017-05-05T10:39:05+01:00 12/04/2017|Categories: Nieuws|